Posiadamy w stałej ofercie :

KONCENTRAT POMIDOROWY 36-38 BRIX

Lepkość 6-9 cm/(12 brix 20 C, 30 sec)
HMC 50 % max
Lycopene 55 mg/ 100 g min
Kolor A/B: 2,20 min
PH 4,20 +/- 0,2

 

 Pakowanie:
Aseptyczne paczki w stalowych beczkach, 4 beczki na drewnianej palecie.
Waga netto w jednej beczce – około 240 – 255 kg.
Opakowanie bezzwrotne.

 

 

 

Zastosowanie koncentratu:
Wykorzystywany jest w produkcji oraz w gastronomii.

Elementy kulinarne:
Należy do grupy częsciowo odwodnionych produktów (zawiera około 50 % suchej masy), które w wyniku pasteryzacji mają przedłużony termin ważności. Koncentrat ten powstał na bazie pomidorów.

Smak:
Ma charakterystyczny smak pomidorów

Zapach:
Wyróżnia sie słono – kwaśnym zapachem.

Kolor:
Koncentrat pomidorowy ma ciemnoczerwony kolor.